Masło ziołowe
Masło z ulubionymi ziołami można podawać do mięsa i warzyw z grilla, ryb, bagietki lub po prostu do chleba.
Składniki:
- 125g masła
- 3 łyżki świeżych, posiekanych ziół np. szczypiorek, natka pietruszki, bazylia, oregano, tymianek, majeranek
- szczypta soli (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
- Masło wyciągnąć z lodówki, aby zmiękło.
- Dodać posiekane zioła i sól. Według uznania wymieszać łyżką lub zmiksować blenderem lub mikserem. (Polecam całość zmiksować blenderem. Blender rozdrobni zioła, a sok z ziół zabarwi masło na zielono).
- Masło przełożyć do miseczki lub ułożyć na papierze do pieczenia lub folii spożywczej i zwinąć w wałek. Masło będzie miało ładny kształt, jeśli wyciśniemy je ze szprycy lub rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
- Masło włożyć do lodówki, aby stwardniało.
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
|
Trudność: | łatwe | |
Koszt: | niski |
Odsłon: 114620
Zaloguj poprzez
( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ładowanie komentarza...
The comment will be refreshed after 00:00.