Śliwki w boczku

Bardzo szybka, prosta i smaczna przekąska. Roladki/ koreczki z suszonych śliwek owinięte plasterkami boczku i usmażone. Idealna kombinacja słodkiej śliwki i lekko słonego boczku. Ilość takich roladek zależy od indywidualnych potrzeb. Na każdą śliwkę przypada jeden plasterek boczku i jedna połówka orzecha.

Składniki:

  • śliwki kalifornijskie
  • cienkie plasterki wędzonego boczku
  • połówki orzechów włoskich

Sposób przygotowania:

  1. Śliwkę i połówkę orzecha zawinąć w plasterek boczku. (Gdyby boczek się odwijał, można spiąć całość wykałaczką).
  2. Zwinięte roladki smażyć na patelni z każdej strony do zarumienienia boczku.

Całkowity czas przygotowania:

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: średni
Śliwki w boczku Śliwki w boczku

Powiązane przepisy