Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki:
- 5 jajek
- 4 pieczarki
- 50g sera żółtego typy Emmentaler
- 1 łyżeczka masła
- 3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka.
- Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Doprawić solą i pieprzem.
- Ser żółty zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach.
- Pieczarki i ser żółty połączyć z żółtkami oraz majonezem. Zmiksować np. blenderem na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem.
- Białka napełnić masą za pomocą szprycy. Dowolnie udekorować.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.