Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki:

  • 5 jajek
  • 4 pieczarki
  • 50g sera żółtego typy Emmentaler
  • 1 łyżeczka masła
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka.
  2. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Doprawić solą i pieprzem. 
  3. Ser żółty zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach.
  4. Pieczarki i ser żółty połączyć z żółtkami oraz majonezem. Zmiksować np. blenderem na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem.
  5. Białka napełnić masą za pomocą szprycy. Dowolnie udekorować.

Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami

Wpisz treść komentarza...
Jestes gościem ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    zadowolona kasia · 11 lat temu
    Bardzo dobre, choć ja trochę zmodyfikowałam nadzienie:podsmażyłam na maśle drobno pokrojone nóżki pieczarek(bo tylko te mi zostały)z cebulką, a na koniec dodałam natkę pietruszki-rewelacyjny smak i nie mieliłam tego. Oczywiście wymieszałam to z żółtkami i majonezem. Pychota :lol: