Tosty po myśliwsku
Składniki na 9 tostów:
- 600g pieczarek
- 600g piersi z kurczaka
- 200g słodkiej, płynnej śmietany 30- 36%
- 2 jajka
- 9 kromek chleba tostowego
- ser żółty tarty
- 3 łyżki oleju
- sól, pieprz, słodka papryka czerwona
Sposób przygotowania:
- Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.
- Mięso pokroić w kostkę.
- Mięso lekko podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pieczarki i dalej smażyć. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać 150ml wody i 100g śmietany. Zagotować.
- Żółtka oddzielić od białek. Żółtka wymieszać ze 100g śmietany. Dodać do mięsa i chwilę gotować. Doprawić solą i pieprzem.
- Chleb tostowy rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Mięso z sosem wyłożyć na kromki.
- Białka ubić na sztywno. Rozłożyć na tostach. Posypać serem żółtym i papryką.
- Piec w nagrzanym piekarniku ok. 10 minut w temperaturze 200°C.
Smacznego.
Odsłon: 30860
Zaloguj poprzez
( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ładowanie komentarza...
The comment will be refreshed after 00:00.