Tosty po myśliwsku

Składniki na 9 tostów:

  • 600g pieczarek
  • 600g piersi z kurczaka
  • 200g słodkiej, płynnej śmietany 30- 36%
  • 2 jajka
  • 9 kromek chleba tostowego
  • ser żółty tarty
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz, słodka papryka czerwona

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.
  2. Mięso pokroić w kostkę.
  3. Mięso lekko podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pieczarki i dalej smażyć. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać 150ml wody i 100g śmietany. Zagotować.
  4. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka wymieszać ze 100g śmietany. Dodać do mięsa i chwilę gotować. Doprawić solą i pieprzem.
  5. Chleb tostowy rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Mięso z sosem wyłożyć na kromki.
  6. Białka ubić na sztywno. Rozłożyć na tostach. Posypać serem żółtym i papryką.
  7. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 10 minut w temperaturze 200°C.

Smacznego.

Tosty po myśliwsku