Pasta z papryki i ogórka
Pasta z papryki
Smaczna paprykowa pasta do chleba. Można ją również zastosować jako dip do warzyw, do potraw z grilla lub pieczonych ziemniaków.
Składniki:
- pół papryki czerwonej
- pół papryki żółtej
- 50g świeżego ogórka
- 1 ząbek czosnku
- 200g serka kremowego typu Philadelphia
- 1/4 łyżeczki papryki czerwonej w proszku
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Papryki oczyścić, umyć i posiekać bardzo drobno.
- Ogórek umyć, obrać, przeciąć wzdłuż na pół, usunąć pestki i posiekać bardzo drobno.
- Czosnek przecisnąć przez prasę.
- Serek kremowy wymieszać z paprykami, ogórkiem i czosnkiem. Przyprawić papryką w proszku, solą i pieprzem.
- Pastę można przechowywać do tygodnia w lodówce.
![](/images/icons/zegarek.jpg.webp) |
Czas:
|
Całkowity czas przygotowania:
|
![Trudność](/images/icons/trudnosc.jpg.webp) |
Trudność: |
łatwe |
![Koszt](/images/icons/koszt.jpg.webp) |
Koszt: |
niski |
![Pasta z papryki Pasta z papryki](/images/content/266/pasta_z_papryki_2.jpg.webp)
Odsłon: 30356