Pasta z papryki i ogórka


Pasta z papryki
Smaczna paprykowa pasta do chleba. Można ją również zastosować jako dip do warzyw, do potraw z grilla lub pieczonych ziemniaków.
Składniki:
- pół papryki czerwonej
- pół papryki żółtej
- 50g świeżego ogórka
- 1 ząbek czosnku
- 200g serka kremowego typu Philadelphia
- 1/4 łyżeczki papryki czerwonej w proszku
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Papryki oczyścić, umyć i posiekać bardzo drobno.
- Ogórek umyć, obrać, przeciąć wzdłuż na pół, usunąć pestki i posiekać bardzo drobno.
- Czosnek przecisnąć przez prasę.
- Serek kremowy wymieszać z paprykami, ogórkiem i czosnkiem. Przyprawić papryką w proszku, solą i pieprzem.
- Pastę można przechowywać do tygodnia w lodówce.
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.