Pasta z papryki i ogórka

1 Komentarz
Pasta z papryki

Pasta z papryki

Smaczna paprykowa pasta do chleba. Można ją również zastosować jako dip do warzyw, do potraw z grilla lub pieczonych ziemniaków.

Składniki:

  • pół papryki czerwonej
  • pół papryki żółtej
  • 50g świeżego ogórka
  • 1 ząbek czosnku
  • 200g serka kremowego typu Philadelphia
  • 1/4 łyżeczki papryki czerwonej w proszku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Papryki oczyścić, umyć i posiekać bardzo drobno.
  2. Ogórek umyć, obrać, przeciąć wzdłuż na pół, usunąć pestki i posiekać bardzo drobno.
  3. Czosnek przecisnąć przez prasę.
  4. Serek kremowy wymieszać z paprykami, ogórkiem i czosnkiem. Przyprawić papryką w proszku, solą i pieprzem.
  5. Pastę można przechowywać do tygodnia w lodówce.

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski

Pasta z papryki

Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.