Wątróbka z ciecierzycą


Sycące danie z wątróbki drobiowej z dodatkiem ciecierzycy i pomidorów. Aromatyczne, dzięki dodatkowi cynamonu. Polecam również osobą będących na diecie low carb.
Składniki na 2 porcje:
- 500g wątróbki drobiowej
- 1 cebula
- 1 puszka ciecierzycy
- 100g pomidorków koktajlowych
- 3 łyżki oleju
- sól, pieprz, ½ łyżeczki cynamonu
Sposób przygotowania:
- Wątróbkę oczyścić z błon i żyłek. Opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym.
- Cebulę pokroić w kostkę.
- Ciecierzycę odsączyć z zalewy.
- Pomidorki koktajlowe umyć i przekroić na pół.
- Na patelni rozgrzać olej. Dodać cebulę i smażyć, aż się zeszkli. Dodać wątróbkę i smażyć na średniej mocy palnika, aż się zetnie.
- Pod koniec smażenia dodać odsączoną ciecierzycę i pomidorki. Gotowe danie doprawić solą, pieprzem i cynamonem.
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 2 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |
Odsłon: 9903
Zaloguj poprzez
( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ładowanie komentarza...
The comment will be refreshed after 00:00.