Pierś z kurczaka w cieście francuskim

8 Komentarzy
Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Piersi z kurczaka z serkiem, zawinięte w cieście francuskim. Proponuję podawać z zieloną sałatą i ziemniakami np. pieczonymi z ziołami.

Składniki na 2 porcje:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 100g serka śmietankowego z ziołami
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • jajko lub żółtko

Sposób przygotowania:

  1. Piersi z kurczaka rozbić lekko tłuszczem. Oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na oleju z obu stron. Ułożyć na ręczniku papierowym, aby ociekły z tłuszczu.
  2. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć ciasto francuskie. Przeciąć je na pół i na każdej połówce położyć pierś z kurczaka. Piersi z kurczaka posmarować serkiem. Ciasto francuskie złożyć na pół i skleić mocno boki. Ciasto posmarować rozkłóconym jajkiem lub żółtkiem.

2

3

  1. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20- 30 minut w temperaturze 180°C,  do zarumienienia się ciasta.
  2. Smacznego.

Czas:

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji:

2

Trudność: łatwe
koszt Koszt: średni

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ilość osób w tej konwersacji:
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.