Przystawka arbuzowa a'la pizza


Pizza arbuzowa jako przekąska lub sałatka. Udekorowana oliwkami, rukolą, serem feta i polana sosem sojowym. Owocową wersję znajdziecie tutaj: „Deser arbuzowy a'la pizza”.
Składniki:
- arbuz
- parę czarnych oliwek
- parę listków sałaty rukola
- trochę sera feta
- sos sojowy
Sposób przygotowania:
- Arbuz umyć. Wyciąć krążki o grubości ok. 2- 3 cm, najlepiej ze środkowej części arbuza, gdzie są największe. (Ilość krążków proszę dostosować do potrzeb).
- Na krążkach arbuza rozłożyć pokrojone na plasterki oliwki, umyte listki sałaty i pokruszoną fetę.
- Przed podaniem polać delikatnie sosem sojowym.
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |

Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.