Sałatka z winogronami i orzechami
Sałatka z winogronem i orzechami
Lekka, jesienna sałatka z zielonej sałaty, winogron i jabłka, polana dressingiem jogurtowym. Polecam na śniadanie lub kolacje samą lub ze świeżym pieczywem.
Składniki na 4 porcje:
- sałata roszponka (100g)
- 150g winogron bez pestek
- 50g orzechów włoskich
- 1 jabłko
- 100g jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka łagodnej musztardy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól, pieprz, łyżeczka miodu
Sposób przygotowania:
- Sałatę umyć, oderwać ogonki i osuszyć.
- Winogrona umyć i pokroić na połówki.
- Orzechy posiekać.
- Jabłko pokroić w kostkę.
- Jogurt wymieszać z musztardą i sokiem z cytryny. Przyprawić solą, pieprzem i miodem do smaku.
- Wszystkie składniki wymieszać i rozłożyć na talerzach.
Smacznego.
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
|
Ilość porcji: |
ok. 4 |
|
Trudność: | łatwe | |
Koszt: |
średni |
Odsłon: 53228
Zaloguj poprzez
( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ładowanie komentarza...
The comment will be refreshed after 00:00.