Smoothie bowl z owoców leśnych
Gęsty mus owocowy z mrożonych owoców leśnych z dodatkiem mleka roślinnego lub krowiego, osłodzony miodem. Pyszne, orzeźwiające śniadanie, smakujące niczym owocowe lody.
Składniki na ok. 700 ml:
- 400 g mrożonych owoców leśnych
- 350 ml mleka (krowiego lub roślinnego)
- 2 łyżki miodu (syropu klonowego lub z agawy)
- suszone morele, migdały i siemię lniane
Sposób przygotowania:
- Do blendera o dużej mocy przełożyć zamrożone owoce leśne. Dodać miód i mleko. Zmiksować na mus. (Mus będzie zimny i gęsty).
- Mus przetrzeć przez sitko, aby pozbyć się pestek i skórek. (Oczywiście jeśli pestki nie przeszkadzają, to można musu nie przecierać).
- Następnie rozłożyć do misek. Udekorować pokrojonymi w paski suszonymi morelami, posiekanymi migdałami i siemieniem lnianym. Podawać od razu.
Całkowity czas przygotowania: |
||
Ilość porcji: |
ok. 3 |
|
Trudność: | łatwa | |
Koszt: | niski |
Odsłon: 9409
Zaloguj poprzez
( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ładowanie komentarza...
The comment will be refreshed after 00:00.