·
5 lat temu
uwielbiam mango! do smoothie dodałam odrobinę miodu, nie mogłam się oprzeć :) Niestety nie mam termomixa, ale działam blenderem ręcznym braun i też wszystko mi wychodzi :)
Gęsty, owocowy mus z mango i banana, udekorowany kawałkami mango, banana i prażonymi wiórkami kokosowymi. Miska pełna witamin i białka na śniadanie lub podwieczorek. Do tego jest szybkie i proste do przygotowania, wygląda ładnie i pysznie smakuje.
Pamiętajcie tylko, aby mango zamrozić wcześniej. (Obrane, pokrojone w kostkę przełożyć do woreczka do mrożenia i zamrozić). Smoothie będzie wówczas miało odpowiednią konsystencję do jedzenia go łyżeczką. Można użyć oczywiście również świeżego mango, jeśli się śpieszy. Wtedy smoothie będzie rzadsze. Wiórki kokosowe można podprażyć wcześniej i przechować szczelnie zamknięte.
Smoothie bowl:
Do dekoracji:
Całkowity czas przygotowania: |
||
Ilość porcji: |
ok. 1 |
|
Trudność: | łatwa | |
Koszt: | średni |